Още снимки вижте тук >>>  От Окръжната прокуратура в Стара Загора

...
Още снимки вижте тук >>> 
От Окръжната прокуратура в Стара Загора
Коментари Харесай

Георги Георгиев пред съда: Не съм отправял заплахи. Имам малко дете, нуждаещо се от мен

Още фотоси вижте тук > > >  

От Окръжната прокуратура в Стара Загора желаеха обвиненият да остане за непрекъснато в ареста с претекст, че е публично рисков, упрекнат е в тежко съзнателно закононарушение, налице е обосновано съмнение, че точно той е отправил шест закани за ликвидиране към 18-годишното момиче. Освен това Георгиев е с влезнала в действие присъда за закононарушение против личността.

Според отбраната му юрист Петко Кънев обаче съставът на Районния съд, който на 31 юли остави в ареста 26-годишния мъж, е незаконосъобразен. Той добави, че това е " типичен образец по какъв начин не би трябвало да действа правосъдната система ". По думите на юриста има сериозен публичен и медиен напън за задържане на клиента му непременно. Защитникът на Георгиев прикани съдът да се абстрахира от публичното мнение и да постанови решение по разбиране. 

Снимка: Булфото

26-годишният Георгиев пък сподели пред съда, че не е отправял закани и изиска по-лека мярка.

" Не съм отправял закани и не съм осведомен с делото . Моля да промените мярката ми с по-лека! Имам малко дете (бел. ред.: дъщеря), което се нуждае от моята поддръжка . Не съм се укривал и ще се явявам на всички призовки ", сподели той пред съдията, откакто апелира оставането си в ареста. 

Това е втората мярка за неотклонение по отношение на Георгиев. По обвиняването за нанасянето на 21 порезни рани с макетен нож, Окръжният съд го освободи на 5 юли с претекст, че описаните в експертизата пострадвания са лека телесна щета. Именно това решение провокира поредност от и докара до оставки и уволнения. 

Според първите показания на жертвата пред полицията, на влизане в дома ѝ причинителят я блъснал по главата с юмруци, след което си спомня, че се събудила обляна в кръв и потърсила помощ.

След нападението, осъществено на 26 юни, бе открито, че 18-годишната Дебора Михайлова, някогашна другарка на обвинения, е със строшен нос, а след множеството прорезни рани бяха направени 400 шева по тялото ѝ. Впоследствие стана ясно, че разрезите са направени по този начин, че да не бъдат наранени кръвоносни съдове. 

Снимка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР